Accommodatie

Accommodatie

De accommodatie: verblijven in een monument
In Drenthe ligt het voormalig schoenlappershuisje van Jan Uiterwijk. Van 1935 tot 1990 was de helft van het arbeidershuisje in gebruik door deze schoenlapper. Hij repareerde daar vele schoenen, maar ook voor ander reparatiewerk werd zijn hulp ingeroepen, zoals het repareren van paardentuigen, halsters en alles wat bij het gebruik van paarden aan leerwerk werd gebruikt.

Ook het leerwerk van schaatsen, tuigen voor trekhonden, het repareren van de pompplunjers van de handpompen en het maken van klompen voor paarden die op het drassige land langs de Reest moesten werken, was bij Jan in goede handen.

In de andere helft van het huisje woonde tegelijkertijd een gezin met 8 kinderen. Het arbeidershuisje is tussen 1990 en 2000 geheel opnieuw opgebouwd en in oude staat hersteld door één van die 8 kinderen. Momenteel is het een rijksmonument.

De historie van het huisje gaat terug tot 1890. Het was toen in gebruik door dagloners. In het houten gedeelte bevond zich de stal met ruimte voor een koe en wat kleinvee.

Sinds 2006 is het geschikt gemaakt voor verhuur. Het is van alle gemakken voorzien, zoals een sfeervolle keuken (eiken/belgisch hardsteen) met vaatwasmachine en magnetron en een houtkachel. Uiteraard behoort een WiFi aansluiting tot de standaard uitrusting van de B&B.